Gloria SK6Pro: duurzame en milieuvriendelijke brandblusser

Duurzame brandblusser

Wij als eFBé Beveiligingen bv krijgen steeds vaker de vraag hoe duurzaam en milieuvriendelijk een brandblusser is en of er duurzamere en milieuvriendelijkere alternatieven zijn.

Er zijn al jaren schuimblussers op de Nederlandse markt met een Milieukeur. Dit zijn brandblussers welke minder schadelijk zijn voor het milieu. Dit gaat met name over de vulling: het blusschuim.

Bij dit type schuimblussers moet in het 5e jaar de blusstof vervangen worden. Het schuimvormend middel zit gemengd met water in de brandblusser. Hierdoor wordt er 6 liter vloeistof iedere 5 jaar weggegooid.

Wij verzamelen dit mengsel in een IBC (1000 liter vat) en laten dit door een gespecialiseerd bedrijf op verantwoorde wijze afvoeren. Hierdoor levert dit een zo min mogelijke belasting voor het milieu op.

Wij leveren de Gloria SDE6 of SDE9. Dit zijn schuimblussers met een Milieukeur.

Gloria SK6Pro

De Gloria SK6Pro is een duurzaam en milieuvriendelijker alternatief voor de meest voorkomende schuimblussers.

De SK6Pro is een schuimblusser met een binnen liggend patroon. Daarnaast is het schuimvormend middel apart opgeslagen in een cartouche. Hierdoor zit in de ketel alleen water. Bij het activeren van de brandblusser, om deze te kunnen gebruiken, wordt het schuimvormend middel gemengd met het water.

Doordat het schuimvormend middel en het water apart zijn opgeslagen blijft het schuimvormend middel langer houdbaar. In het 5e jaar hoeft alleen het water vervangen te worden. Pas in het 10e jaar moet het schuimvormend middel vervangen worden.

Hierdoor wordt er over de gehele levensduur van de brandblusser (20 jaar) in totaal 240 ml schuimvormend middel weggegooid.

Bij de meeste andere type schuimblussers wordt er over de levensduur van 20 jaar in totaal 24 liter mengsel van water en schuimvormend middel weggegooid.

De Gloria SK6Pro is ook leverbaar als 9 liter uitvoering: de SK9Pro.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op of via het contactformulier.

Gloria SDE 6 6 liter sproeischuimblusser met milieukeur.
Sk6Pro 6 liter sproeischuimblusser met patroon en cartouche

.